Siltais dzērveņu morss ar ābolu sulu

Kurš nav rudeni noslinkojis, tam ziemā krājumos atradīsies gan sārtās purva dzērvenes, gan piemājas dārzā vāktie āboli, gan medus toverītis.

Degunus pie krāsniņas sildot, esam vienā traukā kopā salējuši visas vērtīgākās Latvijas rudens veltes, lai pagatavotu rūgtensaldu silto kokteili.    

Dzervenu morss Kok-34.jpg

Sastāvdaļas (vienam dzērienam):

Pagatavošana:

Dzērveņu morsu kopā ar ābolu sulu salej katliņā, ko liek sildīties uz plīts vai dzīvās liesmas. Pievieno tējkaroti medus, un, kam patīk dikti saldāka garša, medu var pievienot papildus pēc savas patikas. Piestā saberž veselu kanēļa standziņu (ne pārāk sīki). Ja ir vēlme kokteilim piešķirt izteiksmīgāku garšu, var pievienot nedaudz rozmarīna. Šīs garšvielas pievieno dzērienam un silda katliņā līdz pirmajiem garaiņiem (65 – 70 grādos pēc Celsija).

Pasniedz siltu un bauda gardām mutēm!