Siltais dzērveņu morss ar ābolu sulu
Kurš nav rudeni noslinkojis, tam ziemā krājumos atradīsies gan sārtās purva dzērvenes, gan piemājas dārzā vāktie āboli, gan medus toverītis.
Degunus pie krāsniņas sildot, esam vienā traukā kopā salējuši visas vērtīgākās Latvijas rudens veltes, lai pagatavotu rūgtensaldu silto kokteili.
Sastāvdaļas (vienam dzērienam):
200 ml Gardu muti dzērveņu morss
50 ml ābolu sula
1 tējkarote medus
kanēļa standziņa
rozmarīns (pēc izvēles)
Pagatavošana:
Dzērveņu morsu kopā ar ābolu sulu salej katliņā, ko liek sildīties uz plīts vai dzīvās liesmas. Pievieno tējkaroti medus, un, kam patīk dikti saldāka garša, medu var pievienot papildus pēc savas patikas. Piestā saberž veselu kanēļa standziņu (ne pārāk sīki). Ja ir vēlme kokteilim piešķirt izteiksmīgāku garšu, var pievienot nedaudz rozmarīna. Šīs garšvielas pievieno dzērienam un silda katliņā līdz pirmajiem garaiņiem (65 – 70 grādos pēc Celsija).
Pasniedz siltu un bauda gardām mutēm!