Jauno dārzeņu vēszupa

Kad no paša rīta agruma dārzā retinātas burkānu dobes, dzirdīti tomāti siltumnīcā un kaplētas puķu dobes, dienvidū, kad saule jau zenītā, esi nopelnījis atsēst kuplas ābeles pavēnī un nobaudīt atvēsinošu, bet bagātīgu jauno dārzeņu vēszupu.

Zupa būs lieliska maltīte karstās vasaras dienās, kad izsalkums piezadzies nemanot, bet jāuzņem jauni spēki, lai varētu turpināt iesāktos dienas darbus.

Sastāvdaļas (4 personām):

•    3-4 gurķi
•    500-600 g jaunie kartupeļi
•    200 g redīsi
•    4 olas
•    1–1,5 l kefīrs
•    5 g bazilika
•    15 g rukolas
•    ½ tējkarote jūras sāls
•    1 tējkarote sinepes
•    1 tējkarote mārrutku

Jaunos kartupeļus nomazgā un vāra, līdz tie mīksti. Vāra olas aptuveni 10 minūtes. Gurķus, redīsus, kartupeļus un olas sagriež nelielos gabalos. Sablendē kefīru, baziliku, rukolu, sāli, sinepes un mārrutkus. Kefīra masu pārlej pāri sagrieztajiem dārzeņiem un olām. Bauda vēsu.