Griķu miltu pankūkas ar kazas siera krēmu
Pankūku rīti ir neatņemama brīvdienu tradīcija neskaitāmās latviešu ģimenēs. Tas ir mirklis, kad visi sanāk kopā, lai nesteidzīgi izbaudītu kopīgas gatavošanas, sarunu un ēdienu baudīšanas prieku.
Kamēr zeme tikai pamazām mostas pavasarim, lai drīz jo drīz mūs lutinātu ar īsteniem tās dārgumiem – gārsām un nātrēm - dīgsti jārūpē mums pašiem. Saulespuķes, zirņi, bietes un sinepes - atliek vien izvēlēties, ko no šīs vitamīnu oāzes sirds kāro visvairāk. Griķu miltu pankūkas ar dīgstu mērci būs veselīgs, spēcinošs un gana sātīgs brokastu gardums.
Sastāvdaļas (4 personām):
Pankūkām:
• 100 g auzu pārslas
• 150 g griķu milti
• 250 g bezpiedevu jogurts
• šķipsna sāls
• ½ tējkarote medus
• 20 g sviests
• 2 lauku olas
Kazas siera – kaņepju krēmam:
• 150 g mīkstais kazas siers
• 2-3 ēdamkarotes rupji maltas kaņepes
Dīgstu mērcei:
• liela sauja dažādu dīgstu (saulespuķu, kressalātu, zirņu)
• šķipsna sāls
• ½ tējkarote medus
• 50 ml kaņepju eļļa
• 1 ēdamkarote cidoniju sula
Pagatavošana
Gatavo pankūkas
Bļodā iesit olas, pievieno medu un sāli. Visu ar mikseri saputo. Pievieno bezpiedevu jogurtu un vēlreiz visu saputo. Masā iemaisa auzu pārslas un griķu miltus. Uzkarsē pannu ar sviestu. Ar ēdamkaroti liek tajā mīklu, veidojot nelielas pankūkas. Cep no abām pusēm, līdz tās kļūst zeltaini brūnas.
Gatavo krēmu
Blenderī vai mikserī sajauc kazas sieru un rupji maltās kaņepes, līdz veidojas viendabīga masa.
Gatavo dīgstu mērci
Blenderī vai mikserī sajauc visas sastāvdaļas, līdz dīgsti kļuvuši smalki.
Pasniedz, pankūkas pārziežot ar kazas siera-kaņepju krēmu un pāri pārlejot dīgstu mērci. Gardas būs gan nupat no plīts noņemtas, gan arī vēsas.