Piparkūku pankūkas ar ābolu un brūkleņu ievārījumu

Ja kāda saujiņa piparkūku pēc svētkiem palikusi pāri, bet tās joprojām gardum gardas un būtu grēks no tām šķirties, sadrupini tās smalki, smalki un iecep aromātiskās ziemas brokastu pankūkās.

Kopā ar rudenī sarūpētu ābolu un brūkleņu ievārījumu, kā arī siltu dzērveņu morsa malciņu, pankūkas garšos lieliski mierpilnā brīvdienu rītā.

Sastāvdaļas (4-6 pers.):

  • 2 lauku olas

  • 150 g bezpiedevu jogurts

  • šķipsna sāls

  • 1 ēdamkarote medus

  • 100 g kviešu milti

  • 50 g sasmalcinātas piparkūkas (receptē izmantoti Valmiermuižas alus virtuves iesala pēperkoki)

  • sviests cepšanai

  • 200 g ābolu un brūkleņu ievārījums

Pagatavošana:

Uzkarsē pannu, kurā izkausē sviestu. Bļodā sajauc olas ar bezpiedevu jogurtu, šķipsnu sāli un medu. Visu kārtīgi samaisa, pievieno miltus un pēperkokus. Visu samaisa, lai veidojas viendabīga masa. Uz pannas cep nelielas pankūciņas, līdz tās ir zeltaini brūnas no abām pusēm. Pasniedz ar ievārījumu!