Biezpiena pončiki ar ābolu ievārījumu

Kad vasara ir nupat kā ieskrējusies, prātā vien laiskošanās pieneņu pļavā zem ābeļu zariem. Tad atmiņā iezogas bezrūpīgā bērnība laukos un vecmāmiņas biezpiena pončiku garša. Kamēr ābeles vēl greznojās ziedu kleitās, laiks notiesāt pērnā gada rudens krājumus. Papildini tos ar gaisīgu pūdercukura kārtu, negausīgi iemērc pērnā gada ābolu ievārījumā un vasaras svinības var sākties!

Laiskajam piknikam zem ābeļu zariem tik ļoti piestāvēs Latvijas ābolu zelteris prove Nr.2., kas smaržo pēc ābolu kompota brangā stikla burkā un tā saldskāba garša uzkavējas mutē vēl ilgi pēc tā nobaudīšanas.

Sastāvdaļas:

  • 400 g vājpiena biezpiens

  • 100 g brūnais cukurs

  • 120 g kviešu miti

  • 1 tējkarote ābolu etiķis

  • 2 lielas vai 3 mazas olas

  • 1 tējkarote dzeramā soda

  • ~ 1 l eļļa fritēšanai

  • 1-2 ēdamkarotes pūdercukurs pārkaisīšanai

Pagatavošana:

Bļodā ar putojamo slotiņu sajauc olas, cukuru un biezpienu. Tad pievieno ābolu etiķi un iemaisa miltus, kas sajaukti ar sodu. Katliņā uzkarsē eļļu un ar karoti liek mazas bumbiņas un fritē līdz tās brūnas. Atdzesē, pārber ar pūdercukuru un našķojas.