Vieglais bezē deserts ar dzērveņu ievārījumu
Līdz ar pirmajiem pumpuriem, pūkainiem pūpoliem grāvmalās un bērnu smiekliem pagalmos, ir atnācis skolēnu pavasara brīvlaiks. Tāpēc par godu šīm saules un smieklu piepildītajām dienām, esam jums sagatavojuši brīnumgardu recepti - vieglu bezē desertu ar dzērveņu ievārījumu.
Šo desertu īpašāku padarīs mazās rociņas, kas nāks talkā un kopā būšanas sajūta. Saldskābais dzērveņu ievārījums no pērnā gada krājumiem piepildīs šo desertu ar svaigumu, putukrējums ar saldumu un bezē cepumi ar vieglumu.
Sastāvdaļas:
200 g bezē cepumi
150 ml saldais krējums
1 tējkarote vaniļas cukurs
80 g dzērveņu ievārījums
Sauja krūmmellenes
Piparmētru lapiņas dekorēšanai
Pagatavošana:
Saldo krējumu lej putojamā bļodā, pievieno vaniļas cukuru un puto līdz veidojas putukrējums. Nelielās bļodiņās drupina bezē cepumus, pa virsu liek putukrējumu, dzērveņu ievārījumu, pārber ar krūmmellenēm, pa virsu uzliek piparmētru lapiņas un pasniedz. Svētku noskaņas papildināšanai īpaši piestāvēs Latvijas rabarberu zelteris svētku pudelē.