Vieglais bezē deserts ar dzērveņu ievārījumu

Līdz ar pirmajiem pumpuriem, pūkainiem pūpoliem grāvmalās un bērnu smiekliem pagalmos, ir atnācis skolēnu pavasara brīvlaiks. Tāpēc par godu šīm saules un smieklu piepildītajām dienām, esam jums sagatavojuši brīnumgardu recepti - vieglu bezē desertu ar dzērveņu ievārījumu.

Šo desertu īpašāku padarīs mazās rociņas, kas nāks talkā un kopā būšanas sajūta. Saldskābais dzērveņu ievārījums no pērnā gada krājumiem piepildīs šo desertu ar svaigumu, putukrējums ar saldumu un bezē cepumi ar vieglumu.

Sastāvdaļas:

  • 200 g bezē cepumi

  • 150 ml saldais krējums

  • 1 tējkarote vaniļas cukurs

  • 80 g dzērveņu ievārījums

  • Sauja krūmmellenes

  • Piparmētru lapiņas dekorēšanai

Pagatavošana:

Saldo krējumu lej putojamā bļodā, pievieno vaniļas cukuru un puto līdz veidojas putukrējums. Nelielās bļodiņās drupina bezē cepumus, pa virsu liek putukrējumu, dzērveņu ievārījumu, pārber ar krūmmellenēm, pa virsu uzliek piparmētru lapiņas un pasniedz. Svētku noskaņas papildināšanai īpaši piestāvēs Latvijas rabarberu zelteris svētku pudelē.