Šokolādes "brūnītis" ar brūkleņu ievārījumu un plombīra saldējumu
Kad februāris jau teju ieskrējies un ziemas spelgonis mijas ar pavasarīgiem vēstnešiem, cilvēki svin mīlestības dienu. Kā zināms mīlestības nekad nevar būt par daudz, tāpēc par godu mīlestībai, esam jums sagatavojuši brīnumgardu recepti – šokolādes “brūnīti” ar Latvijas meža brūklenēm un plombīra saldējumu.
Rūgteni skābenais brūkleņu ievārījums padarīs šo ne tik klasisko Latvijas gardumu šķietami garšās latviskāku. Šo kārumu lieliski baudīt karsti kūpošu ar plombīra saldējumu, papildinot ar pērnā gada brūkleņu ievārījumu no Latvijas mežos ievāktām ogām. Kā zināms daudziem mīlestība iet caur vēderu, un kā ir ar tevi?
Sastāvdaļas:
170 g sviests
200 g tumšā šokolāde
3 olas
85 g kviešu milti
150 g brūnais cukurs
6 g cepamais pulveris
Šķipsna sāls
250 g plombīra saldējums
200 ml brūkleņu ievārījums
Pagatavošana:
Uzkarsē cepeškrāsni 180 grādus karstu. Ūdens peldē izkausē šokolādi ar sviestu. Olas puto ar cukuru līdz masa dubultojusies, ieputo izkausēto šokolādi ar sviestu. Atsevišķā bļodā sajauc miltus ar cepamo pulveri un sāli, iesijā mīklā. Cepamajā traukā (var izmantot kvadrāta formas vai apaļu) ieklāj cepampapīru un lej mīklu. Cep 15-20 minūtes līdz virspuse ir sacietējusi, taču pieskaroties jūt, ka vidus vēl nedaudz mīksts, atdzesē un pasniedz ar saldējumu un ievārījumu. Svētku noskaņas papildināšanai īpaši piestāvēs Latvijas rabarberu zelteris svētku pudelē.