Šokolādes gabaliņu kūka ar melleņu krēmu

Skaistai vasari piestāv skaistas atvadas! Ar pēdējo karsto augusta dienu, rudens piesaka savu uzvaras gājienu. Par godu šīm skaistajām vasaras atmiņām un pirmajai skolas dienai, esam jums sarūpējuši šokolādes gabaliņu kūkas ar melleņu krēmu recepti.

Biskvītam ar rūgtenajiem šokolādes gabaliņiem pievienojam mākoņa gaisīguma maskarpones - melleņu krēmu. Rotājam ar pļavas ziediem, lai atmiņās saglabātu aizejošo vasaru ar tās karstuma rekordiem, peldēm tropiskajās naktīs un ziedošiem dārziem. Izbaudi gatavošanas, baudīšanas un svinību prieku kopā ar mīļajiem!

Biskvītam:

  • 4 lielas lauku olas

  • 4 ēdamkarotes cukurs

  • Šķipsna sāls

  • 4 ēdamkarotes milti

  • 4 ēdamkarotes šokolādes gabaliņi

    Krēmam:

  • 250 g maskarpones krēms

  • 100 ml saldais krējums

  • 1 tējkarote vaniļas cukurs

  • 1 ēdamkarote pūdercukurs

  • 100 g mellenes

    Dekorēšanai:

  • Ēdamie ziedi dekorēšanai

Pagatavošana

Gatavo biskvītu - uzkarsē cepeškrāsni 180 grādus karstu. Olas puto ar cukuru un šķipsnu sāls, līdz masa dubultojusies, iesijā miltus, samaisa, pievieno šokolādes gabaliņus un samaisa. Mīklu lej ietaukotā cepamajā traukā un cep 15 - 20 minūtes līdz zeltaini-brūna. Gatavo krēmu - saputo maskarpones krēmu ar vaniļas un pūdercukuru, pievieno saldo krējumu, butu līdz krēms sabiezējis, iemaisa mellenes. Uz kūkas klāj krēmu, dekorē ar ēdamajiem ziediem un pasniedz. Svētku noskaņām īpaši piestāvēs Latvijas rabarberu zelteris svētku pudelē, kas ir tikpat saulains un uz mēles paliekošs, kā šī vasara.