Siera kūciņas burciņā

Vai tu esi jutis to īpašo maģiju, ka ēdiens svaigā gaisā garšo pavisam citādāk? Augusts ir lielisks mēnesis, lai vēl izbaudītu Latvijas vasaras dabas burvību un dotos piknikā.

Lai padarītu neaizmirstamu šo pēdējo vasaras mēnesi, esam radījuši recepti tieši piknikam. Siera kūciņas burciņā būs īpašs deserts, lai ikdienu padarītu par svētkiem un ērti iepakotu līdzņemšanai uz savu mīļāko piknika vietu. Maskarpones siera maigums un košais Latvijas ogu svaigums, radīs īpašu svētku sajūtu gan ikdienā, gan nozīmīgākās dienās. Desertu papildinās Latvijas bio cidoniju zelteris, kas ir tikpat saulains un uz mēles paliekošs, kā šī vasara.

Sastāvdaļas:

  • 120 g sviesta cepumi

  • 40 g sviests

  • 250 g Maskarpones siers

  • 150 ml saldais krējums

  • 80 g pūdercukurs

  • 120 g ievārījums pēc izvēles

  • Šķipsna sāls

  • 200 g ogas (mellenes, krūmmellenes, upenes, jāņogas)

Pagatavošana

Izkausē sviestu, cepumus smalki sadrupina un sajauc ar sviestu. Burciņās liek 2-3 ēdamkarotes cepumu - sviesta masu un ar karotīti piespiež. Bļodā liek maskarpones sieru, pūdercukuru, šķipsnu sāls un puto, lēnām pievieno saldo krējumu un turpina putot līdz izveidojas krēmīga masa. Ēdamkarotes krēma liek burciņā, tad pa virsu 1 ēdamkaroti ievārījuma un tad pa virsu krēmu. Burciņas liek ledusskapī uz 4-12 stundām. Pirms pasniegšanas pārber ar ogām.