Viršu biskvīta kūka ar brūkleņu krēmu
Kad mežus ieskauj zili violeti viršu paklāji un purvos, rīta miglas vālu apjoztas, sārtojas brūklenes, ir klāt bagātīgais rudens ražas laiks! Kamēr viss vēl tik svaigs, vitamīniem bagāts un sulīgs, jāķeras pie gardumu meistarošanas!
Paņemot pa šķipsniņai no viena un saujiņai no otra, varam uztapināt gardumgardu biskvīta kūku, kas garšo pēc purva svaiguma, smaržo pēc meža salduma un liek iemīlēt Latvijas zemi atkal un atkal no jauna!
Sastāvdaļas
Biskvītam:
5 lauku olas
5 ēdamkarotes cukurs
5 ēdamkarotes milti
3 ēdamkarotes viršu ziedi
Krēmam:
500 g krēmsiers
100 ml saldais krējums
300 g brūklenes + 50 g dekorēšanai
100 g pūdercukurs
Pagatavošana
Gatavo biskvītu
Uzkarsē cepeškrāsni 180 grādus karstu. Bļodā iesit olas un ieber cukuru, puto, līdz masa dubultojusies. Iesijā kviešu miltus un kārtīgi samaisa. Pievieno viršu ziediņus un izmaisa. Mīklu sadala trīs vienādās daļās, katru no tām liek ietaukotā cepamajā formā un cep uzkarsētā cepeškrāsnī 16-18 minūtes, atdzesē.
Gatavo krēmu
Puto krēmsieru ar pūdercukuru Lēnām pievieno saldo krējumu, puto līdz izveidojusies viendabīga, krēmīga masa. Ieber brūklenes un izmaisa.
Gatavo kūku
Liek pirmo biskvīta kārtu, uzsmērē krēmu, tad liek otro biskvītu, atkal uzsmērē krēmu, uzliek trešo viršu biskvītu, kam arī pārsmērē krēmu. Uzber sauju svaigu brūkleņu, uzliec dažus viršu zariņus. Baudi ar malku brūkleņu zeltera, kas kūkas patīkami kraukšķīgo krēmīgumu papildinās ar dzirkstoši vieglu rūgtuma noti!