Viršu biskvīta kūka ar brūkleņu krēmu

Kad mežus ieskauj zili violeti viršu paklāji un purvos, rīta miglas vālu apjoztas, sārtojas brūklenes, ir klāt bagātīgais rudens ražas laiks! Kamēr viss vēl tik svaigs, vitamīniem bagāts un sulīgs, jāķeras pie gardumu meistarošanas!

Paņemot pa šķipsniņai no viena un saujiņai no otra, varam uztapināt gardumgardu biskvīta kūku, kas garšo pēc purva svaiguma, smaržo pēc meža salduma un liek iemīlēt Latvijas zemi atkal un atkal no jauna!

Sastāvdaļas

Biskvītam:

  • 5 lauku olas

  • 5 ēdamkarotes cukurs

  • 5 ēdamkarotes milti

  • 3 ēdamkarotes viršu ziedi

Krēmam:

  • 500 g krēmsiers

  • 100 ml saldais krējums

  • 300 g brūklenes + 50 g dekorēšanai

  • 100 g pūdercukurs

Pagatavošana

Gatavo biskvītu

Uzkarsē cepeškrāsni 180 grādus karstu. Bļodā iesit olas un ieber cukuru, puto, līdz masa dubultojusies. Iesijā kviešu miltus un kārtīgi samaisa. Pievieno viršu ziediņus un izmaisa. Mīklu sadala trīs vienādās daļās, katru no tām liek ietaukotā cepamajā formā un cep uzkarsētā cepeškrāsnī 16-18 minūtes, atdzesē.

Gatavo krēmu

Puto krēmsieru ar pūdercukuru Lēnām pievieno saldo krējumu, puto līdz izveidojusies viendabīga, krēmīga masa. Ieber brūklenes un izmaisa.

Gatavo kūku

Liek pirmo biskvīta kārtu, uzsmērē krēmu, tad liek otro biskvītu, atkal uzsmērē krēmu, uzliek trešo viršu biskvītu, kam arī pārsmērē krēmu. Uzber sauju svaigu brūkleņu, uzliec dažus viršu zariņus. Baudi ar malku brūkleņu zeltera, kas kūkas patīkami kraukšķīgo krēmīgumu papildinās ar dzirkstoši vieglu rūgtuma noti!