Ābolu un brūkleņu drumstalkūka ar kaņepēm
Ak, kas tā ir par sajūtu, kad visiem mājas kaktiem cauri izložņā tikko ceptas drumstalkūkas smarža, sev līdzi nesot ābolu svaigo skābenumu un sviestaino drumstalu maigumu.
Latvijas kaņepju kraukšķīgums un neatkārtojamā garša padarīs šķietami klasisko gardumu jo īpašāku. Šo kārumu lieliski baudīt gan karsti kūpošu, nupat no krāsns izceltu, gan arī atdzesētu iesaiņot līdzi skaistā pārgājienā.
Sastāvdaļas:
60 g milti (veids pēc izvēles)
60 g auzu pārslas
100 g sviests
100 g brūnais cukurs
3-5 ēdamkarotes brūkleņu ievārījums
2-3 āboli
2-3 bumbieri
1 tējkarote kanēlis
2 ēdamkarotes lobītas kaņepes vai kaņepju sēklas
Pagatavošana
Uzkarsē cepeškrāsni uz 170 grādiem. Veido pildījumu - bumbierus un ābolus nomizo, atdala serdes un sagriež nelielos gabalos. Pievieno brūkleņu ievārījumu un kanēli, visu samaisa. Veido drumstalas - atsevišķā bļodā sajauc sviestu, miltus, auzu pārslas, kaņepju sēklas un cukuru, veidojot drupeni krēmīgas drumstalas. Cepamajā traukā liek ābolu, bumbieru un brūkleņu masu, pa virsu izklāj drumstalas. Cep krāsnī 20-30 minūtes, kamēr drumstalas kļuvušas zeltaini brūnas. Pasniedz uzreiz silti kūpošu vai atdzesē, dekorē ar pūdercukura sniegu, svaigu ābola un bumbiera šķēlīti, kanēļa standziņu un kādu ziedlapiņu. Pilnai baudai pagatavo siltu jāņogu morsu ar ingveru.