Krāsnī cepti āboli ar karamelizētām auzu pārslām
Vai rudenī maz var būt kas gardāks par pašu plūktiem āboliem? Vieniem tie brangi, sārti un spīdīgi, citiem mazi, sulīgi un krāsaini kā vasarraibumiem nosēts vaigs. Lai nu kāda kuram sētā padevusies raža, katram saimniekam sava abēle ir vismīļākā un savi āboli vissaldākie.
Kad jāprāto, ko pagatavot no rudens ābolu ražas, nav divu domu - ielikt cepeškrāsnī, lai tie kļūst krēmīgi un sildoši, pēc tam iepildot tajos, ko vien sirds kāro. Šoreiz tos pagatavojām ar kraukšķīgām auzu pārslām un saldējuma bumbiņām.
Sastāvdaļas (4 personām):
• 1 kg āboli
• 200 g auzu pārslas
• 3-4 ēdamkarotes medus
• 50 g sviests
• 200 g saldējums pēc izvēles (receptē izmantojām šokolādes un plombīra saldējumus no z/s “Zilūži”)
• 2-4 ēdamkarotes dzērveņu pulveris
Pagatavošana:
Uzkarsē cepeškrāsni 180 grādus karstu, āboliem izgriež serdi, liek uz cepamās pannas, kurai uzklāts cepamais papīrs un cep 15–25 minūtes.
Uzkarsē pannu un apgrauzdē auzu pārslas 5–7 minūtes, tad pievieno sviestu un medu. Cep uz nelielas uguns vēl 6–8 minūtes, līdz auzu pārslas kļuvušas zeltainas.
Ceptajos ābolos pilda karamelizētās auzu pārslas, pasniedz ar saldējumu un pārber ar dzērveņu pulveri. Bauda siltus.