Auzu piens
Ja pārliecība vai veselība uzstāj atteikties no dzīvnieku izcelsmes piena, ja lūko pēc vairāk spēka vai vienkārši tiecies izmēģināt ko jaunu virtuvē, esam sagatavojuši gaužām vienkāršu auzu pārslu piena recepti.
Tumīgais, biezais un saldi krēmīgais piens lieliski garšos ne tikai viens pats, bet arī kopā ar brokastu pārslām, tajā var vārīt putras, kā arī cept pankūkās, aizstājot govs pienu. Auzu piens ir bagātīgs šķiedrvielu un ogļhidrātu avots, ko īpaši ieteicams lietot pie lielas fiziskas slodzes, lai būtu vairāk enerģijas un stipra veselība.
Sastāvdaļas (1l auzu piena):
300-350 g auzu pārslas
700 ml ūdens
2-3 ēdamkarotes medus
50x50cm marles gabals
Pagatavošana:
Auzu pārslas iemērc aukstā ūdenī un atstāj uz nakti, lai paliktu mīkstākas. Nākamajā dienā auzu pārslas kārtīgi noskalo zem tekoša ūdens. Tad tās liek blenderī, pievieno ūdeni, medu un sasmalcina. Kad izveidojusies viendabīga, mīklai līdzīga masa, caur marli izkāš pienu. Liek lietā uzreiz vai pilda pudelēs un uzglabā vēsumā. Ieteicams uzglabāt ne ilgāk kā 2 dienas. Pirms lietošanas sakrata, jo ar laiku veidojas nosēdumi.