Kaņepju - olbaltuma kūkas ar rudzupuķu putukrējumu
Pēc garajiem ziemas mēnešiem, kad kārojas biezos mēteļus un šalles noslēpt skapja tālākajā stūrī un sajust pavasara vieglumu, kaņepju-olbaltumu kūciņas ar graciozo putukrējuma cepurīti un vasarīgo rudzupuķu pieskaņu būs perfektas pirmās pavasara vēstneses!
Kaņepju-olbaltumu kūciņu maģija slēpjas spējā gardummīļus aizvilināt pasakainā un viegli bezrūpīgā garšu ceļojumā!
Sastāvdaļas (4-8 pers.):
Olbaltumu kūkām:
• 4 olu baltumi
• 400 g baltais cukurs
• šķipsna sāls
• 1 ēdamkarote kukurūzas ciete
• 1 ēdamkarote baltvīna etiķis
• 3 – 4 ēdamkarotes saberztas kaņepju sēklas
Pasniegšanai:
• 200 ml saldais krējums
• sauja kaltētu rudzupuķu ziedi
• 1 ēdamkarote jāņogu pulveris
Pagatavošana:
Uzkarsē cepeškrāsni 150 grādu karstumā. Tīrā bļodā saputo olu baltumus ar šķipsnu sāls līdz izveidojas stingras putas (tā, lai, apgriežot bļodu otrādi, nekas nekristu laukā). Turpinot putot, pamazām pievieno cukuru līdz izveidojas stingra un balta masa. Saputotajā masā iemaisa kukurūzas cieti, baltvīna etiķi un kaņepju sēklas. Uz cepamās pannas, kur jau uzklāts cepamais papīrs, veido nelielas kūkas ar iedobīti viducī, ievērojot 3-4 cm atstarpi starp kūkām, jo tās krāsnī izplešas. Cepeškrāsnī temperatūru samazina līdz 120 grādiem. Cep kūkas vienu stundu un atstāj uz nakti vai vismaz 4 stundām atdzist.
Pirms olbaltumu kūku pasniegšanas, saputo saldo krējumu līdz izveidojas putukrējums un ievieto to kūku iedobītē. Noslēgumā gardumam pārber pāri rudzupuķu ziedus, jāņogu pulveri un pasniedz burkšķošajam vēderam!