Jāņogu morss ar cidonijām un priežu čiekuru sīrupu
Ziema aicināt aicina tās viegli gaisīgo sabiedrību baudīt. Uzklāj skaistu piknika galdiņu un izbaudi - nesteidzīgo būšanu, mirguļojošos sniega kristālu dančus, silti kūpošus dzērienus un ietīšanos sniega segā!
Saldi piesātinātais jāņogu morss sasilda tik stipri, turklāt izdaudzinātais priežu čiekuru sīrups ne tikai piešķir patīkamu skuju aromātu, bet arī spēcina organismu. Turklāt šķēlīte cidoniju un ingvera uzturēs možumu visai dienai.
Sastāvdaļas (1 kokteilim ~ 330 ml):
Latvijas jāņogu morss 330 ml
svaiga cidonija vai Latvijas bio cidoniju sukādes 3 šķēlītes
ingvers 3-5 šķēles
priežu čiekuru sīrups vai medus 1 ēdamkarote
Pagatavo kokteili:
Jāņogu morsu ielej katlā, pievieno cidonijas, ingveru, sīrupu vai medu. Karsē uz vidējas uguns, kamēr garšas sadraudzējas cieši jo cieši. Tas varētu aizņemt 8-10 minūtes. Lej mīļākajā krūzē, izdaiļo ar viršu zariņu un ļauj lai saldie garaiņi vijas gar Taviem vaigiem. Baudi gardu muti!