Upeņu morss ar kumelīšu tēju
Lai maģiskos ziemas mirkļus varētu baudīt miesās stipri un garā moži, padalāmies ar kokteiļa recepti, kur goda vietā Latvijas upenes, kas ar C vitamīnu tik bagātas, ka imunitāti spēcinās krietni pamatīgāk, nekā ārzemju citrusaugļi.
Liegi rūgtenā kumelīte sniegs miera sajūtu, savukārt šķipsniņa anīsa garšas papildinās ar savu maigo nepieradinātību/
Sastāvdaļas (2 kokteiļiem ~ 250ml):
Latvijas upeņu morss 3300 ml
kumelīšu tēja 150 ml
šķipsniņa anīsa sēklas vai anīsa zvaigzne
kanēļa standziņa 1
medus 1 tējkarote
Pagatavo kokteili:
Aplej 1 tējkaroti kumelīšu tējas ar karstu ūdeni. Atstāj ievilkties 5 minūtes. Tēju nokāš un ielej katliņā. Pielej upeņu morsu, pieliek medu, kanēli un pieber anīsu. Silda uz vidēji lielas uguns, līdz medus izkusis un garšvielas ievilkušās, aptuveni 8-10 minūtes. Baudi siltu vai ielej termosā, lai cienātos pārgājiena laikā.