Bumbieru kompots ar smiltsērkšķiem

Saldi maigie bumbieri un vitamīniem pārbagātās smiltsērkšķu ogas - vasaras spēks, vasaras smarža un garša tavā kompota burciņā.

Vari makšķerēt gardumus uzreiz no burkas vai palutināt sevi, pārklājot tos ar putukrējuma cepuritī, kā arī izmantot, lai izdaiļotu kūkas. 

Sastāvdaļas (divām 0,5l burkām):

•    1,5-2 kg pusgatavi, stingri bumbieri
•    400 g cukurs
•    1 l ūdens
•    100 g smiltsērkšķu ogas

Pagatavošana

Sterilizē burkas - burkas un vākus nomazgā karstā ūdenī, izžāvē. Bumbierus pārgriež uz pusēm un izņem serdi, liek burkās. Ūdeni ielej katlā, pieber cukuru un vāra, līdz tas izšķīdis. Verdošu sīrupu pārlej pāri bumbieriem, pievieno smiltsērkšķu ogas un burku cieši aizskrūvē. Svarīgi smiltsērkšķus pielikt pēc ūdens pieliešanas, jo karstumā pazūd ļoti daudz ogu vērtīgo vielu. Burkas liek pagrabā vēsumā. Bauda, kad prasīties prasās dzīvi svinēt.