Garšaugu ledus kubiņi

Vasaras mēneši mūs bagātīgi lutinājuši ne tikai ar siltiem saules stariem, bet arī ar kuplojošām garšaugu dobēm.

Lai izbaudītu vasaras svaigumu pat tumšākajos rudens vakaros, sasaldē pētersīļus, baziliku vai citus iemīļotus garšaugus, izdaiļojot savas maltītes ar aromātiskām vasaras garšām!

Sastāvdaļas (10 kubiņiem)

•    Dažī kātiņi pētersīļu
•    Daži kātiņi diļļu
•    Daži kātiņi bazilika
•    50 ml eļļa
•    Šķipsna sāls

Pagatavošana:

Pētersīļus, dilles un baziliku sakapā. Sakapātos garšaugus sajauc ar eļļu, sāli un pilda ledus kubiņu traukā. Ledus trauku liek saldētavā un ļauj eļļai sastingt. Pēc izņemšanas no saldētavas garšaugu kubiņi iegūs sviesta krāsas noti un būs piemērotāki mērcēm un gardumiem, kas gatavoti pannā.

Atceries, ka ar garšaugiem var variēt, kubiņos liekot savus mīļākos vai arī tos, kas dārzā padevušies visbrangākie!