Rabarberu muslis ar jogurtu

Lai no saules ausmas līdz saules rietam būtu spēka gana un priekpilns prāts, rīta cēliens jāiesāk ar smaidā savilktiem lūpu kaktiņiem un brokastīm, kas iekustina un uz priekšu dzen.

Pašu gatavots muslis no uzmundrinošajiem rabarberiem, spēku rosinošajiem riekstiem un enerģiju vairojošo medu palīdzēs dienu iešūpot ar plašu vēzienu.

Sastāvdaļas (2 personām):

  • 3-4 rabarberu kāti

  • 300 g auzu pārslas

  • 50 g lazdu rieksti sadrupināti

  • 50 g lobītas kaņepju sēklas

  • 40 g brūnais cukurs

  • 2-3 ēdamkarotes medus

  • 500 g bezpiedevu jogurts pasniegšanai

Pagatavošana

Liek karsēties cepeškrāsni uz 180 grādiem. Kamēr tā silst, nomizo un nelielos gabalos sagriež rabarberus. Rabarbera gabalus liek blenderī, pievieno medu, brūno cukuru un sasmalcina biezenī. Sakarsē pannu, kurā apgrauzdē auzu pārslas 5-7 minūtes. Auzu pārslām pievieno sadrupinātus lazdu riekstus, kaņepju sēklas un rabarberu biezeni. Sautē pannā uz vidēji lielas uguns, līdz šķidrums iztvaikojis. Cepešpannai uzklāj cepamo papīru, pārklāj iegūto masu un liek cepeškrāsnī cepties 25-30 minūtes. Kad tas izdarīts, musli atdzesē, pilda traukā uzglabāšanai vai pasniedz uzreiz ar bezpiedevu jogurtu, pāri pārlejot tējkaroti medus un pārberot svaigas ogas, ja kārojas. Lai lieliska diena!