Rabarberu muslis ar jogurtu
Lai no saules ausmas līdz saules rietam būtu spēka gana un priekpilns prāts, rīta cēliens jāiesāk ar smaidā savilktiem lūpu kaktiņiem un brokastīm, kas iekustina un uz priekšu dzen.
Pašu gatavots muslis no uzmundrinošajiem rabarberiem, spēku rosinošajiem riekstiem un enerģiju vairojošo medu palīdzēs dienu iešūpot ar plašu vēzienu.
Sastāvdaļas (2 personām):
3-4 rabarberu kāti
300 g auzu pārslas
50 g lazdu rieksti sadrupināti
50 g lobītas kaņepju sēklas
40 g brūnais cukurs
2-3 ēdamkarotes medus
500 g bezpiedevu jogurts pasniegšanai
Pagatavošana
Liek karsēties cepeškrāsni uz 180 grādiem. Kamēr tā silst, nomizo un nelielos gabalos sagriež rabarberus. Rabarbera gabalus liek blenderī, pievieno medu, brūno cukuru un sasmalcina biezenī. Sakarsē pannu, kurā apgrauzdē auzu pārslas 5-7 minūtes. Auzu pārslām pievieno sadrupinātus lazdu riekstus, kaņepju sēklas un rabarberu biezeni. Sautē pannā uz vidēji lielas uguns, līdz šķidrums iztvaikojis. Cepešpannai uzklāj cepamo papīru, pārklāj iegūto masu un liek cepeškrāsnī cepties 25-30 minūtes. Kad tas izdarīts, musli atdzesē, pilda traukā uzglabāšanai vai pasniedz uzreiz ar bezpiedevu jogurtu, pāri pārlejot tējkaroti medus un pārberot svaigas ogas, ja kārojas. Lai lieliska diena!