Vienkāršās ābolmaizītes
Kāds priecājas par pirmajām sniega pārslām, kāds par brīvdienu rītu kopā ar ģimeni. Lai šajā mājsēdes laikā mums visiem būtu vairāk prieka, esam sagatavojuši vienkāršu, bet prieku raisošu ābolu maizīšu recepti.
Īstai priekpilnai dienai tev vajadzēs kārtaino mīklu, kādu smaržīgu rudens ābolu un palīdzīgu roku pāri. Kārtainās mīklas gaisīgums, rudens ābolu skābenums savienojumā ar medus un kanēļa smaržu, radīs īstu prieka danci ikviena vēderā. Īstai laimes sajūtai ņem talkā pūdercukuru un radi krītoša sniega sajūtu uz tikko izceptajām ābolmaizītēm.
Sastāvdaļas:
400 g sviesta kārtainā mīkla
5 vidēji lieli āboli
2 tējkarotes kanēlis
1 tējkarotes vaniļas cukurs
1 tējkarote medus
30 g sviests
2 ēdamkarotes brūnais cukurs
1 ola
Pūdercukurs pasniegšanai
Pagatavošana:
Uzkarsē cepeškrāsni 180 grādus karstu. Ābolus nomizo un sagriež mazos gabalos. Sviestu izkausē ar medu. Āboliem pievieno brūno cukuru, vaniļas cukuru, kanēli un izkausēto sviestu ar medu - visu samaisa. Kārtaino mīklu sagriež nelielos kvadrāta formas gabalos, pa vidu liek ābolu masu un pretējos stūrus loka uz vidu. Olu viekli sakuļ un pārsmērē pāri maizītēm. Liek uz cepamās pannas, kur uzklāts cepamais papīrs un cep 12-16 minūtes. Pasniedzot var pārkaisīt ar pūdercukuru.
Prieka sajūtas papildināšanai īpaši piestāvēs kā dzirkstošs upeņu zelteris, tā sildošs upeņu morss.