Zemeņu sorbets ar baziliku

Ogas sārtas kā smalkas pilsētas freilenes košās lūpas - tās zemenes! Uz viņu pusi acis arvien cierē, kad caur sulīgajām lapām tās ar savu saldo košumu koķeti vilina. Ja ogu baudīts tik daudz, ka vēderā vairs nav rūmes, tad jālūko pēc receptes, kur tās lietā likt un mīļos cienāt.

Ja saldenajai zemenei piebirdināsi viegli piparaini dzēlīgo bazilika lapiņu, vijīgu medus karoti un krēmīgu jogurtu, atklāsi svaigu vasaras garšu!

Sastāvdaļas (4 personām):

  • 500-800 g zemenes

  • 3-4 ēdamkarotes bezpiedevu jogurts

  • sauja bazilika lapiņas

  • 2 ēdamkarotes medus

Pagatavošana:

No zemeņu ceriem nolasa sārtākās ogas, nomazgā un noņem kauslapas. Zemenes, jogurtu, medu un baziliku liek blenderī un sasmalcina viendabīgā konsistencē. Masu lej vienā vai vairākos trauciņos un liek saldētavā uz 5-8 stundām. Pirms pasniegšanas sorbetu nedaudz patur siltumā, lai tas mazliet atkūst un vieglāk izveidot apaļas bumbiņas. Pasniedz pārbērtu ar svaigām bazilika lapiņām un zemenēm. Nebēdā, ja ēdiens neizskatās kā no žurnāla vāka - tajā viss ir tīrs, dabīgs un garšo burvīgi!