Upeņu-lavandas ūdenāde ar ābolu sidru
Mūsu pašu zemes izlolotās upenes un lavandas, kas savienojušās liegi dzirkstošā ūdenādē ar pilnmutīgu vietējo sūri skābeno ābolu sidru būs patīkams veldzējums mirkļos, kad kārojas viegluma un svaiguma. Timiāna zariņš dzērienam piešķirs neaprakstāmu aromātu un uzmundrinās gan prātu, gan ķermeni.
Ja ir luste un paša vai kaimiņa mājas pagalmā sakuplojis dievkociņš, pagatavo no tā sīrupu, kas papildinās kokteili ar maigu, vērmelei līdzīgu rūgtenu saldmi.
Sastāvdaļas (2 kokteiļiem):
330 ml pussalds ābolu sidrs
40 ml dievkociņa sīrups (pēc izvēles)
pāris saujas ledus
5-7 timiāna zariņi
Dievkociņa sīrupam (500 ml):
500 g dievkociņa zari
400 ml ūdens
400 g cukurs
50 ml cidoniju sula
Pagatavošana:
Gatavo dievkociņa sīrupu
Cidoniju sulu sajauc ar ūdeni un cukuru, liek vārīties. Kad ūdens uzvārījies, to pārlej pāri dievkociņa zariem un atstāj uz nakti ievilkties. Nākamajā dienā nokāš, vēlreiz uzvāra un pilda pudelēs. Uzglabā vēsumā.
Gatavo kokteili
Atrod sekcijā smalkāko glāzi. Glāzē ieber ledu, ielej ūdenādi, dievkociņa sīrupu, ja tas uzmeistarots, un ābolu sidru. Samaisa kokteili ar timiāna zariņu un bauda vēsu. Priekā!