Upeņu-lavandas ūdenāde ar ābolu sidru

Mūsu pašu zemes izlolotās upenes un lavandas, kas savienojušās liegi dzirkstošā ūdenādē ar pilnmutīgu vietējo sūri skābeno ābolu sidru būs patīkams veldzējums mirkļos, kad kārojas viegluma un svaiguma. Timiāna zariņš dzērienam piešķirs neaprakstāmu aromātu un uzmundrinās gan prātu, gan ķermeni.

Ja ir luste un paša vai kaimiņa mājas pagalmā sakuplojis dievkociņš, pagatavo no tā sīrupu, kas papildinās kokteili ar maigu, vērmelei līdzīgu rūgtenu saldmi.

Sastāvdaļas (2 kokteiļiem):

Dievkociņa sīrupam (500 ml):

  • 500 g dievkociņa zari

  • 400 ml ūdens

  • 400 g cukurs

  • 50 ml cidoniju sula

Pagatavošana:

Gatavo dievkociņa sīrupu

Cidoniju sulu sajauc ar ūdeni un cukuru, liek vārīties. Kad ūdens uzvārījies, to pārlej pāri dievkociņa zariem un atstāj uz nakti ievilkties. Nākamajā dienā nokāš, vēlreiz uzvāra un pilda pudelēs. Uzglabā vēsumā.

Gatavo kokteili

Atrod sekcijā smalkāko glāzi. Glāzē ieber ledu, ielej ūdenādi, dievkociņa sīrupu, ja tas uzmeistarots, un ābolu sidru. Samaisa kokteili ar timiāna zariņu un bauda vēsu. Priekā!