Cidoniju sīrups ar ābolu sulu un čilli
Lai veselība, mundrs gars un dzīves spars pieturētos, jālutina sevi ar dzērieniem, kas ne tikai sasilda, bet organismu priecīgāku dara - Latvijas cidonijas, Latvijas āboli, mūsu pašu bišu medus, čilli pipars un bumbieris šajā noteikti līdzēs!
Kokteilis, kurā savijušās jau tik labi zināmās un iemīļotās vietējās garšas, papildināts ar pipara asumiņu, radīs patīkamu pārsteigumu garšas kārpiņām un sasildīs pavisam stipri.
Sastāvdaļas (1 kokteilim ~ 250ml):
ābolu sula 200 ml
ūdens - pēc garšas, jo Latvijas ābolu sulas var būt ļoti dažādas
medus - pēc garšas
čilli - pāris ripiņas, tomēr arī šis atkarīgs no garšas un gaumes
bumbieris - 1 šķēlīte
Pagatavo kokteili:
Cidoniju sīrupu un ābolu sulu ielej katliņā un sāk sildīt. Pagaršo un pēc sajūtām pievieno ūdeni un medu, ja prasās garšu maigāku un saldāku. Pieliek čilli piparu. Apmainas un pēc pāris minūtēm dzērienu pagaršo. Kolīdz tas šķiet gana pikants, čilli no dzēriena izņem, citādi kokteilis paliks arvien asāks un asāks. Kad dzērienam parādījušies garaiņi, ielej to glāzē, dekorē ar bumbiera šķēlīti.