Cidoniju zeltera un kumelīšu kokteilis

Saldskābs dzirkstījums ar nedaudz rūgtenu kumelīšu noti – baudi kaut no šampanieša glāzes! Bezalkoholisks. Garšos visiem, bet pieaugušie droši var eksperimentēt un pieliet klāt malciņu džina vai citu balto brandavu.

Gatavots no stipras, ar medu saldinātas kumelīšu tējas un Gardu muti cidoniju zeltera. Ar tēju vari eksperimentēt – pieliec kumelītēm klāt nedaudz plūškoka vai jasmīna ziedus. Bet, ja satraukts prāts, vīgriezi. Ja esi rūgtās garšas cienītājs, izvēlies pelašķi. Vārdu sakot, gatavojot šo dzērienu, izmanto savu iekšējo, dabas vadīto intuīciju. Pieej pie tēju plaukta un ļauj, lai acis pašas sameklē īstās tējiņas šim kokteilim. Atver burku, pasmaržo. Ja smaržas baudījums liek tīksmē aizvērt acis – tā būs īstā tēja.

Sastāvdaļas (vienam dzērienam):

  • 200ml Gardu muti cidoniju zelteris

  • 200ml ūdens

  • 2 ēdamkarotes kaltētas kumelītes

  • 1 ēdamkarote medus

  • ¼ ābols, sagriezts šķēlēs

  • Nedaudz cidoniju sukādes dekorēšanai

  • Kādas pāris mētru lapiņas dekorēšanai (pēc izvēles)

  • Ledus

Tev vajadzēs:

  • Tējkannu

  • Krūzi un karoti tējas pagatavošanai

  • Blenderi vai ko citu ledus sasmalcināšanai

  • Stikla glāzes pasniegšanai

Pagatavošana:

Atdzesē cidoniju zelteri. Pagatavo kumelīšu tēju, aplejot kumelītes ar vārītu ūdeni un ļaujot ievilkties 10min. Nokās kumelītes un liec klāt medu. Gatavā tēja būs kādi 100ml. Izmaisi, lai medus izkūst un liec kumelīšu tēju atdzesēties. Kad tēja atdzisusi, blenderī sasmalcini ledu. Glāzē vispirms kārto ābolu šķēlītes, tad piepildi 1/3 glāzi ar ledu. Lej 100ml kumelīšu tēju un 200ml cidoniju zelteri. Dekorē ar cidoniju sukādēm un mētru lapiņām.