Cidoniju zeltera, džina un plūškoka kokteilis
Šis būs lielisks kokteilis saviesīgam vakaram. Kamēr sezonā jāņogas, iesaku pa tējkarotei iemest katrā glāzē un pie dzēriena pasniegt karoti, lai viesi var izgaršot, kā skābās jāņogu pērlītes, kas slēpjas glāzes dibenā, garšā spēlējas ar plūškoka ziedu saldumu. Lai iegūtu rabarberu sulu, kas šajā kokteilī spēlē to pašu lomu, ko parasti citroni, ar rokas blenderi sablendē gabaliņos sagrieztu rabarberu un nokās to caur marli vai smalku sietu.
Sastāvdaļas:
1 TK jāņogas
40 ml džins
15 ml plūškoka liķieris (lasi šeit, kā pagatavot plūškoka liķieri)
30 ml svaigu rabarberu sula
60 ml Gardu muti cidoniju zelteris
Ledus
Tev vajadzēs:
Kokteiļu šeikeri ar sietiņu un vāciņu
Šampanieša glāzi
Pasniegšanai: jāņogu ķekaru un karoti garā kātā
Pagatavošana:
Vispirms glāzē ieber jāņogas. Piepildi 2/3 šeikeri ar ledu. Lej šeikerī džinu, plūškoka liķieri un rabarberu sulu, uzliec vāciņu un stipri sakrati 20 sekundes. Nokās kokteili glāzēs. Pāri kokteilim lej cidoniju zeleri, dekorē ar jāņogu zariņu un pasniedz ar karoti.
Gardu Muti