Cepti rabarberi plūškoka liķierī

Rabarberu sezona sākusies. Nupat tie ir izcili maigi un sulīgi. Un kas gan labāk tiem ietu klāt, ja ne pērnās vasaras ziedošo plūškoku balti čemuraino mežģīņu garša.

Tā rabarberi uz diennakti tiek izpeldināti zeltainā plūškoka liķierī, lai sestdienas brokastīs varētu baudīt tos mīkstus, ar ķepīgu karameli aplipušus no ārpuses un kraukšķīgus, pēc liķiera garšojošus iekšpusē. Klāt krēmīgi un saldi valrieksti. Tam visam garšu piedod biškrēsliņa lapas, kuras smaržo un garšo kā visīstākā austrumu garšvielu buķete. Bet punktiņu uz i piešķir piparmētru lapiņu svaigums.

Sastāvdaļas: (1 porcijai)

  • 1 neliels rabarbera kāts

  • 200 ml plūškoka ziedu liķieris (lasi šeit, kā pagatavot pašam savu liķieri)

  • 2 strīķētas ēdamkarotes tumšā muscovado cukura

  • Puse saujas valriekstu, rupji salauzīti

  • 4 mazas biškrēsliņu lapiņas

  • 50 ml ūdens

  • Maza šķipsniņa sāls

Pasniegšanai:

Pagatavošana:

Dienu iepriekš nomizo un sagriez rabarberu glītās, pāris centimetru platās šķēlītēs. Liec tās burkā un aplej ar plūškoka liķieri. Burku aizskrūvē un novieto uz 24 stundām ledusskapī, lai rabarberi piesūktos ar liķieri.

Kad rabarberi gatavi, ņem tos laukā (liķieri vari izmantot pēc saviem ieskatiem). Nelielā katliņā vai pannā lej ūdeni, ber cukuru un sāli, liec biškrēsliņa lapas. Ļauj, lai cukurs izkūst un ūdens sāk vārīties. Kad masa nedaudz sabiezējusi, liec klāt rabarberus un valriekstus. Ļauj, lai vārās, ik pa laikam apmaisot. Kad ūdens izvārījies un rabarberi un valrieksti kļuvuši lipīgi, tie ir gatavi. Tad ar karoti izņem laukā biškrēsliņa lapas.

Lej bļodiņās jogurtu, liec karamelizētos rabarberus ar valriekstiem un pa virsu kaisi piparmētras lapiņas.