Cidoniju sīrups ar pelašķu tēju
Dzēriens, kurā harmoniski sarokojies pelašķu maigais rūgtenums, cidoniju sīvais skābenums un Latvijas bišu medus maigums.
Latvijas garšu kokteilis sasildīs ne vien ar maigo aromātu, izsmalcināto garšu, bet arī ar saulaino krāsu.
Sastāvdaļas (1 kokteilim ~ 250ml):
pelašķu tēja 200 ml
medus 1 tējkarote
Pagatavo kokteili:
Aplej 1 tējkaroti pelašķu tējas ar karstu ūdeni. Atstāj ievilkties 5 minūtes. Tēju nokāš un ielej katliņā. Pielej cidoniju sīrupu un pieliek medu. Silda uz vidēji lielas uguns, līdz medus izkusis un parādās pirmie garaiņi. Dekorē ar kaltētiem pelašķu ziediem. Izbauda siltu lēni un rimti.
Gardu Muti