Teātra festivālam. Bērni. veltīts zelteris
Jau otro gadu teātris „izkāps” iz ierastās skatuves rāmjiem un no 4. līdz 6. augustam Valmieras māju pagalmus, autostāvvietas, mežus un veikalus piepildīs ar oriģinālu formu izrādēm. Šogad festivāls īpaši veltīts bērniem, jauniešiem un ģimenēm.
Tā kā garškopība arī ir māksla, Gardu muti kopā ar Valmieras teātra festivāla radošo komandu steidzās meklēt piemērotākās ogas, kuras labskanīgi saspēlētos festivālam īpaši veltītā zelterī. Šajā spēlē uzvarēja ķirsis ar ābolu, kas nu izvēlēti par Valmieras teātra festivāls. Bērni. oficiālo zeltera garšu.
Pavisam īpašs ir arī zeltera etiķetes stāsts – tā etiķetes ir zīmējuši bērni no visas Latvijas. Garškopji aicināja izzīmēt savas mīļākās pagalma spēles. Iesūtītie darbiņi bija raibu raibie, izvēle grūta un sūra. Garškopji pielēma, ka vienas vietā festivāla zelterim būs veselas sešas etiķetes. Lai priecātos gan acs, gan puncis!
Zeltera gatavošanā izmantotas Latvijas ķiršu un ābolu sulas, gāzēts ūdens un mazliet cukurs. Ūdeni iegūstam no Valmiermuižas dziļurbuma akas, ko bagātinām ar ogļskābo gāzi, iegūstot dzirkstošu zelteri. Ķiršu sulu gādā uzņēmums „Very Berry” no Gaujienas pagasta, savukārt, ābolu sulu mums dāsni rūpē Dobeles „Dārzkopības institūts”. Zelteris nesatur mākslīgus saldinātājus un aromatizētājus. Var saturēt dabīgas nogulsnes.
Iesakām baudīt atdzesētu +5 grādu temperatūrā (no ledusskapja).
Visa informācija par festivālu: www.valmierasfestivals.lv
Tiekamies!