Cigoriņu kafejas "Paulīne" un kaņepju piena latte
Vienai tasei (250ml) dzēriena nepieciešams:
100g grauzdētas kaņepju sēklas
2 ēdamkarotes cigoriņu kafejas "Paulīne"
1 ēdamkarote medus
Šķipsniņa kaltētu lavandas ziedu (pēc noskaņojuma)
Gatavo kaņepju pienu Uz nakti iemērc kaņepju sēklas ūdenī. Noskalo. Sablendē ar 300ml auksta ūdens, līdz ūdens kļuvis pienbalts, caur marli nokās.
Gatavo cigoriņu kafeju Ieber katliņā cigoriņus un aplej ar 100ml auksta ūdens. Uzvāra līdz pirmajam burbulim, ņem nost no uguns un lauj piecas minūtes ievilkties. Iemaisa medu un caur marli nokāš.
Lej katliņā kaņepju pienu, uzsilda līdz patīkami karstai temperatūrai un ar blenderi, putojamo slotiņu vai piena putotāju uzputo pienu.
Lej cigoriņu kafiju krūzē un pielej saputoto kaņepju pienu. Pārkaisa ar lavandas ziediņiem un bauda siltu.