Brukleņu zeltera un brūkleņu zaļie salāti
Kad tad vēl, ja ne rudenī kārām mutēm šņakāt iekšā augļus un dārzeņus, kas pārbagāti zemes spēka un vasaras smieklu. Grēks neizmantot šo brīdi, kad dabas varenums veļas iekšā mājā pa durvīm un logu. Mums tikai pašiem nevajag būt kūtriem un doties mežā, dārzā vai pie mīļā kaimiņa.
Tā kā šobrīd mežā brūklenes var grābt pilnām saujām, piedāvājam gaužām vieglu recepti salātiem, kur garšās savijas mežs un dārzs.
Sastāvdaļas (4 personām):
4 vidēji lieli tomāti
4 vidēji lieli tomāti
10 lauku īsie gurķi
Vidēji liels kabacis
30 grami brūklenes
Mozarella siera bumbiņas
1 ēdamkarote viršu ziedi
Mērcei: 50 ml kaņepju eļļa vai olīveļļa, 2 tējkarote cidoniju vai citronu sula, sāls, pipari pēc garšas, 20 grami saspaidītas brūklenes, 1 tējkarote medus.
Pagatavošana:
Dārzeņus nomazgā, gurķus, tomātus sagriež nelielos gabalos, kabačus sarīvē garās strēmelēs. Sajauc mērces sastāvdaļas un pārlej sagrieztajiem salātiem. Viegli samaisa. Pievieno mocarellas bumbiņas, pārber ar brūklenēm, viršu ziediem un pasniedz.
Gardu Muti