Pavasara zaļumu salāti
Kad no zemes sāk spraukties pirmās salātlapas un sārtoties redīsu galviņas, naski jāņem talkā aizgājušajā gadā izspiesto spridzīgo cidoniju sula, karotīte medus, kazas siera gabaliņš un vēl dažas Latvijas dabas garšas, lai pagatavotu vieglus un sulīgus launaga salātus.
Salāti garšos lieliski gan vieni paši, gan arī kā piedeva zivīm.
Sastāvdaļas (4 personām):
Salātiem:
• 300-400 g salātlapas
• 1 garais gurķis
• 1 buntīte redīsu
• sauja gārsas
• 150 g mīkstais kazas siers
Mērcei:
• 50 ml kaņepju eļļa
• šķipsna sāls
• 10 ml cidoniju sula
• ½ tējkarote medus
Pagatavošana
Salātlapas saplucina nelielos gabalos, gurķi nomizo, sagriež ripiņās, redīsus nomazgā un arī sagriež ripiņās. Gārsas lapas smalki sakapā, kazas sieru sadrupina nelielos gabalos. Burciņā sajauc visas mērces sastāvdaļas un sakrata. Mērci pārlej pāri salātiem, samaisa un pasniedz.