Šokolādes-krēmsiera-vīgriežu kūka bez miltiem

Pavasar’s nu gan ir varenu kontrastu gadalaiks! Ar linu galdauta baltuma ķiršu ziediem un zemes darbos sastrādātām rokām; ar ezera ziluma debesīm rītā un pelnu pelēkiem mākoņiem vakarā; ar sarmas noklātiem zāles stiebriem un pirmo saules notvaicēto degungalu.

Tāda arī šī kūka - ar tumšās šokolādes pamatīgumu, vīgriežu rūgtenumu, svaigsiera maigo krēmīgumu un ziedu svaigo vieglumu.

Sastāvdaļas (22 cm brangai kūkai):

Biskvītam:

4 lauku olas

150 g cukurs

150 g tumšā šokolāde

saujiņa vīgriežu ziedu vai smalki sasmalcināta vīgriežu tēja

Šokolādes krēmam:

200 g saldais krējums

200 g tumšā šokolāde

Krēmsiera mākonim:

250 g krēmsiers

250 g saldais krējums

25 g pūdercukurs

Dekorēšanai:

Ziedi un ogas

Pagatavošana:

Gatavo biskvītu

Uzkarsē cepeškrāsni 185 grādus karstu. Olas ar cukuru saputo stingrās putās, šokolādi ūdens peldē izkausē un iemaisa olu masā. Lej mīklu formā. Liek cepties 20 minūtes. Kolīdz biskvīts gatavs, izņem no krāsns un pilnībā atdzesē.

Gatavo šokolādes krēmu

Saldo krējumu lej katliņā un uzkarsē. Pieber tumšo šokolādi un maisot izkausē. Kad šokolāde izkususi, ļauj masai atdzist un kļūt stingrākai. Kad krēms atdzisis, pārziež to pāri biskvītam, izsmērē vienmērīgi un liek kūku ledusskapī, lai krēms sastingtu pilnībā. 

Gatavo krēmsiera mākoni

Liek bļodā krēmsieru, saldo krējumu un pūdercukuru. Saputo stingrās putās. izklāj krēmsiera kārtu virs šokolādes.

Dekorē bagātīgi ar ziediem un ogām. Vislabāk garšos, ja kopā gatavota un mežmalā baudīta!