Rupjmaizes kārtojums ar iesala mērci
Vai maz ir kāds Latvijas zemi godinošāks ēdiens par rupjmaizes kārtojumu? Rupjmaize no mūsu bagātīgajiem rudzu laukiem, ievārījums no sulīgajiem mežu ogulājiem, saldais krējums no veselīgi paēdušām gotiņām.
Iedrošinām klasiskās un visiem jau ierastās rupjmaizes kārtojuma garšas bagātināt ar kraukšķīgām sukādēm un medaino, nedaudz rūgteno iesala mērci.
Sastāvdaļas (4 personām):
• 300 g rupjmaize
• 40 ml iesala mērce (receptē izmantota Valmiermužas alus virtuves Iesala mērce)
• 200 g brūkleņu ievārījums
• 50 g rabarberu sukādes (receptē izmantotas Gardu muti rabarberu sukādes)
• 200 ml saldais krējums
• 400 g biezpiens
• 2 ēdamkarotes cukurs
Pagatavošana
Sakuļ saldo krējumu ar cukuru, līdz tas stingrs, pievieno biezpienu un saputo. Trauciņos kārtās liek drupinātu rupjmaizi, iesala mērci, brūkleņu ievārījumu, biezpiena krēmu un pārber pāri rabarberu sukādes. Atstāj uz dažām stundām, lai garšas saspēlējas.