Vafeles ar bumbieriem, biezpienu un suņuburkšķi

Vafeļu aromāts, kas virmo gaisā, tām vafeļpannā čurkstot un sprakšķot, atvilinās uz virtuvi katru gardummīli. Nosargāt zeltainu brūnos gardumus, lai tie paspētu nonākt uz brokastu galda, būs dikti grūti, bet ir tā vērts, jo kopā ar karamelizētajiem bumbieriem, svaigu biezpienu un šķipsniņu suņuburkšķa garšos vareni!

Gardu muti garškopji turpina lūkot, kā savas garšas kārpiņas atsvaidzināt ar sen aizmirstām vai pavisam reti izmantotām garšām. Tā nu laukos un pļavās tie salasīja īpatno, ar pirmo skūpstu salīdzināto garšvielu - suņuburkšķi. Tas padara ēdiena garšu buķeti maigāku un piešķir patīkamu, anīsam līdzīgu aromātu. Un, re, tas dikti labi garšo arī kopā ar brokastu vafelēm! Paprovē!

Sastāvdaļas (4 pers.):

Vafelēm:

  • 3 lauku olas

  • 180 g sviests

  • 6-8 ēdamkarotes kviešu milti

  • 1 tējkarote cepamais pulveris

  • šķipsna sāls

  • 3-4 ēdamkarotes medus

  • 300 ml piens

Piedevām:

  • 3-4 bumbieri (svaigi vai no kompota)

  • 2-3 ēdamkarotes medus

  • 40 g sviests

  • 200 g vājpiena biezpiens

  • šķipsna kaltēta suņuburkšķa (pēc izvēles)

Pagatavošana

Gatavo vafeles

Olas iesit bļodā, pievieno šķipsniņu sāli un viegli sakuļ ar putojamos slotiņu, līdz izveidojas viendabīga masa. Pienu uzsilda, līdz parādās pirmie garaiņi. Pievieno olām. Izkausē sviestu ar medu un maisot pievieno mīklai. Sajauc miltus ar cepamo pulveri un lēnām pievieno mīklai. Kārtīgi visu samaisa. Uzkarsē vafeļu pannu un cep vafeles zeltaini brūnas.  

Gatavo piedevas

Bumbierus nomizo, sagriež nelielos gabalos. Pannā izkausē sviestu un medu, pievieno bumbierus un karamelizē 8– 2 minūtes uz vidēji lielas uguns. Pasniedz vafeles ar biezpienu, karamelizētiem bumbieriem un pāri pārlej šķidrumu, kas palicis no bumbieru karamelizēšanas. Pārber ar kaltētu suņuburkšķi. Ja tā pie rokas nav, nebēdā, malks cidoniju vai rabarberu zeltera sniegs nepieciešamo garšas papildinājumu, aromātu un spirdzinājumu!