Zefīra groziņi

Vai arī Tavā atmiņu krātuvē reižu pa reizei uzvirmo skolas starpbrīža zvani, kas ziņo - beidzot vari aizjost uz līdzās esošo bulciņbodi pēc groziņa ar rozā zefīra cepurīti, kura, tajā pamatīgi iekožoties, atstāj nospiedumu uz degungala?

Ja kāro izbaudīt saldi krēmīgas garšas un tikpat saldas atmiņas, kas dos cukurotu prieka devu visai diena, metamies kopīgā garšu radīšanā virtuvē!

Sastāvdaļas 14 groziņiem:

Groziņiem:

  • 100g sviests

  • 200g milti

  • 1 olas dzeltenums

  • 3 ēdamkarotes cukurs vai pūdercukurs

  • 1 tējkarote vaniļas cukurs

  • sviests ietaukošanai

  • groziņu formas

Pildījumam:

  • 200 g ievārījums vai želeja. Izmantojām jāņogu ievārījumu, bet vari droši likt arī kādu citu. Galvenais , lai konsistence būtu stingra

  • 100 g pūdercukurs

  • 3 olu baltumi

  • 10 g želatīns

  • 2 ēdamkarotes ūdens

  • konditorejas maisiņš

Dekorēšanai:

  • mazi ziediņi no kļavām, plūmēm, ķiršiem vai citi, kas ēdami

  • augļu, ogu, zālīšu pulveri

  • dažādi krāsaini cukura dekori, ja vēlies

Pagatavošana

Gatavo groziņus

Sajauc sviestu ar cukuru un miltiem. Mīci pacietīgi, kamēr sviests rokās izkusis un izveidojusies viendabīga mīklas bumba. Liec ledusskapī uz pus stundu atpūsties. Pa to laiku iezied groziņu formas ar sviestu un liec sildīties krāsni uz 180 grādiem. Izņem mīklu no ledusskapja un pa mazam gabaliņam liec ietaukotajās formās, kārtīgi ar pirkstiem veidojot groziņus. Kad visi 14 groziņi piepildīti ar mīklu, sadursti to ar dakšu un liec cepties. Cep 15-20 minūtes, kamēr groziņi zeltaini brūni. Kad tie gatavi, pirms pildīšanas nedaudz atdzesē.

Gatavo pildījumu

Puto olu baltumus ar pūdercukuru, līdz veidojas stingras putas. Pievieno pusi no ievārījuma un turpini putot, līdz veidojas vienmērīga mākoņmasa. Želatīnu aplej ar pāris ēdamkarotēm ūdens un ļauj uzbriest 10 minūtes. Kad tas noticis, izkausē karsta ūdens peldē, līdz tas kļūst vijīgs. Galvenais neuzvāri to! Želatīnu ielej olu, pūdercukura un ievārījuma masā, nedaudz saputo un ieliec ledusskapī uz 20 minūtēm, lai masa kļūst stingrāka. Pa to laiku piepildi groziņus ar atlikušo ievārījumu. Mums tīk bagātīgs pildījums, tamdēļ klājām to līdz groziņa malām. Izņem zefīra masu no ledusskapja, pilda konditorejas maisiņā un veido zefīra cepurītes. Dekorē ar ziediņiem, augļu vai ogu pulveriem vai raiburaibiem cukura dekoriem. Nu tu vari atlaisties verandas zvilnī, iekosties zefīra groziņā un ļauties mirklim.