Piparkūku kārtojums

Piparkūku kārtojums

Ziemas saulgriežos pie saimes galda kopā sanāk visa ģimene, tiek  galdā celti latviešu tradicionālie ēdieni – kartupeļi, kāposti, zirņi, cepeši un saldēdieni. GARDU MUTI šajos svētkos ceļ galdā saldēdienu "Piparkūku kārtojums", kuru aicinām pašiem pagatavot svētkos, lai iepriecinātu savus mīļos.

Šajā receptē apvienotas divu gadalaiku garšas – vasaras ogu skābenums un ziemas saulgriežu saldais piparkūku rūgtumiņš. Gaisīgais krēms papildina abas garšas, lai tās brīnišķīgi saspēlētos svētku desertā. 

SASTĀVDAĻAS 8 desertu pagatavošanai:

  • 330 g saldais krējums

  • 500 g siers "Mascarpone"

  • 100 g pūdercukurs 

  • 250 g vecmāmiņas jāņogu ievārījums

  • 220 g piparkūkas “Lielezers”

  • saldētas vai svaigas jāņogas dekorēšanai

PAGATAVOŠANA:

Gatavo "Mascarpone" krēmu. Bļodā liek sieru, saldo krējumu un pievieno pūdercukuru. Ar mikseri kuļ līdz iegūtā masa ir viendabīga un stingra. Krēma masu pilda pārtikas maisā ar viļņainu uzgali. Kad masa ir iepildītā maisā, to liek ledusskapī atpūsties, kamēr tiek gatavots piparkūku pildījums.

Piparkūkas liek blenderī, blenderē līdz masa ir smalka un irdena bez izteiktiem gabaliņiem. Kad krēms gatavs un piparkūkas ir sasmalcinātas, var sākt kārtot visu traukos. Deserta trauciņā iepilda krēmu un nākamai kārtai izmanto 2 ēdamkarotes smalcinātas piparkūkas, tad 2 ēdamkarotes jāņogu ievārījumu. Kā pēdējo kārtu – pievieno krēmu, smalcinātas piparkūkas un dekorē ar svaigām vai saldētām jāņogām. Deserts ir gatavs baudīšanai! 

Šai receptei izcili piestāvēs GARDU MUTI Latvijas jāņogu zelteris svētku pudelē.