Šokolādes un biezpiena kārtojums
Latvijas vasarā plaukst dzīvība, kur pļavas un dārzi piepildās ar dabas bagātībām, un viena no tām ir jāņoga. Mazie, sarkanie dabas dārgumi piepilda vasaru ar skābenu dzirksti. Šajā receptē godināsim jāņogas un izcepsim tās bagātīgā šokolādes un biezpiena kārtojumā - deserts, kas apvieno tradicionālo un mūsdienīgo, radot harmoniju uz mēles.
Receptes garšu izcili papildina GARDU MUTI jāņogu svētku zelteris.
SASTĀVDAĻAS:
Biskvītam:
230 g pūdercukurs
60 g nesaldināts kakao pulveris
6 olu baltumi
15 g kartupeļu cietes
šķipsniņa sāls
Krēmam:
300 g biezpiens
130 g cukurs
250 g bezpiedevu jogurts
150 g saldais krējums
1 TK vaniļas ekstrakts
pēc izvēles paskāba zapte
svaigas jāņogas
PAGATAVOŠANA:
Sākumā pagatavo biskvīta daļu. Traukā ar mikseri saputo olu baltumus ar sāli līdz izveidojas vieglas putas. Turpina putot, lēnām pivienojot pūdercukuru, līdz ir izveidojušās stingras putas.
Olu baltumos iesijā kakao un kartupeļu cieti, ko uzmanīgi iemaisa. Gaisīgo masu izlīdzina uz cepamā papīra apmēram 25 - 35 cm lielā formā.
Pannu liek 175°C sakarsētā cepeškrāsnī un gatavo 17 - 20 minūtes. Ļauj atdzist.
Gatavo biezpiena krēmu.Bļodā liek biezpienu, jogurtu, saldo krējumu, cukuru, vaniļas ekstraktu. Ar blenderi visu sablenderē, līdz iegūta masa ir viendabīga.
Kad biskvīts un krēms gatavs, var sākt kārtot visu traukā. Deserta trauciņā ieliek gabalu biskvīta, tad zapti, krēmu un svaigas jāņogas. To atkārto vēlreiz un deserts ir gatavs baudīšanai.
Šai receptei izcili piestāvēs GARDU MUTI Latvijas jāņogu zelteris svētku pudelē.