Biezpiena kēkss ar cidoniju sukādēm

Mīksts, viegli drūpošs un sviestaini maigs! Ar riekstu, augļu pildījumu un pūdercukura sniegu - tieši tāds no bērnības svētkiem atmiņā palicis kēkss! Tas tik ļoti piestāv ziemai, tāpēc vēlamies padalīties ar patiesi gardu biezpiena kēksa recepti!

Garša, kurā savijas biezpiena krēmīgums, cidoniju vieglais skābenums, riekstu kraukšķīgums un kanēļa pikantums. Ļaujies kārdinājumam un iepriecini sevi ar paša gatavotu gardumu!

Sastāvdaļas:

  • 250-300 g biezpiens

  • 200 g sviests

  • 200 g cukurs

  • 4 olas

  • 300 g kviešu milti

  • 2 tējkarotes soda

  • 150 g Latvija bio cidoniju sukādes

  • 100 g valrieksti

  • 1 tējkarote kanēlis

  • 1 tējkarote greipfrūta miziņa

  • ½ tējkarote malts muskatrieksts

  • rozmarīns, ogas, rieksti, pūdercukurs dekorēšanai

Pagatavošana

Uzkarsē cepeškrāsni 160 grādus karstu. Izkausē sviestu. Puto olas ar cukuru, līdz cukurs izkusis. Olām un cukuram lēnām pielej izkausēto sviestu, pieber biezpienu. Turpina kulšanu, līdz izveidojas viendabīga masa. Pievieno sarīvētu greipfrūta miziņu, izmaisa. Atsevišķā bļodā sajauc miltus ar sodu, muskatriekstu un kanēli. Olu masu lej miltu bļodā. Maisa, līdz viss vienmērīgi sajaucies. Cidoniju sukādes un valriekstus sagriež nelielos gabaliņos. Pievieno mīklai un izmaisa. Gatavo mīklu lej ietaukotā formā un cep 40-50 minūtes. Kēksu ar visu formu liek atdzesēties un tikai tad ņem ārā no formas, lai tas saglabātu savu apaļo veidolu un nesalūztu. Pirms pasniegšanas pārsijā pūdercukuru, izrotā ar ogām, kādu rozmarīna zariņu un riekstiem. Bada siltu ar uzkarsētu upeņu morsu. Gardi un aromātiski!