Vīngliemeži kviešu alus mērcē
Jā, mums nav mīdiju un garneļu, bet ir gliemeži! To gaļa ir ļoti vērtīga, olbaltumvielām bagāta un garšīga. Vīngliemeži garšo pēc zāļainas pļavas - papildināti ar garšā pilnīgo un medaino Valmiermuižas nefiltrēto kviešu alu, tie būs lieliska, neierasta un smalka uzkoda, ko baudīt ar glāzi vēsa alus un draudzīgām sarunām!
Nepieciešams:
Ducis iepriekš iztīrītu un novārītu vīngliemežu
40 g sviesta
100 ml Valmiermuižas kviešu alus
70 ml saldais krējums
20 g dūmots cūkas bekons
20 g šalotes sīpols
Saišķis pētersīļu
Ķiploka daiviņa
Sāls un melni pipari pēc garšas
Pagatavošana:
Pannā izkausē sviestu, pievieno sīpolus un bekonu, kas abi sasmalcināti pēc patikas. Viegli apcep. Pievieno gliemežus ar čaulu, karsē, pievieno ķiploku, pielej alu un vāra kādas divas - trīs minūtes. Tad pievieno saldo krējumu, vāra līdz mērce sāk nedaudz sabiezēt. Visbeidzot - iemaisa sasmalcinātus pētersīļus. Sāli un piparus liek beigās.
Pasniedz ar grauzdētas maizes šķēli.